Quina és la millor manera d’entrenar en ciclisme?

Les filosofies i mètodes d’entrenament en el ciclisme estan en una constant metamorfosi. La idea predominant fins els últims vint anys era fer volums (en hores i quilòmetres) molt alts en pretemporada i després competir durant tot l’any. És aquesta la millor manera d’entrenar?
Pregunta retòrica.

Com bé sabem, el ciclisme de carretera és un esport majoritàriament aeròbic. Tot i així, paràmetres fisiològics com el rendiment dins el consum màxim d’oxigen (VO2max), el metabolisme anaeròbic o el llindar de lactat, són crítics a l’hora de decidir qui guanya una cursa, una etapa, etc.

Aquests paràmetres són quantificables gràcies a la potència (mesurada en watts) i a les pulsacions; de fet, el primer paràmetre és una tendència cada cop més a l’alça que permet ajustar i optimitzar l’entrenament de forma més precisa.

Un altre concepte que està rebent molta atenció és l’eficiència. És un concepte que es pot encarar des de diferents visions (eficiència tècnica, metabòlica, física…) però pel que fa a l’entrenament físic, l’eficiència fa referència a una millor potència pel mateix nivell de VO2max.

Dins de Zona 7 també oferirem el servei de ciclisme en carretera i t’ajudem en la nutrició com a complement pels teus entrenaments. No dubtis a contactar en nosaltres per més informació.